VÁLASSZ A MENÜBŐL:

Építsünk I (elemek leválasztása)






Az első lépések közül azt hiszem igen fontos tisztában lenni azzal, hogyan válasszuk le a makettünket felépítő apró elemeket az öntőkeretről. Ha a repülő törzsét és a hasonló, viszonylag nagyobb elemeket -szárny, vezérsíkok, hajtóműdarabok- nézzük, a leválasztás igen egyszerű! Egy papírvágó kés, vagy egy olló segítségével finoman elmetszük az átkötő részeket. Fontos, hogy ne gyakoroljunk túl nagy erőt egyik eszközre sem, mert rém egyszerűen el tudnak törni a műanyag részek!
Személyszerint a papírvágó késsel történő megoldást preferálom, nagyon precíz munkát lehet vele végezni, míg ollóval csak elnagyoltan tudjuk az egyes elemeket leválasztani, nem is beszélve arról, ha életlen az eszközünk, vágás helyett törést kapunk jutalmul :)!
A papírvágó, élességének köszönhetően, pár jólirányzott mozdulattal szépen elvág bármit, aztán a későbbiekben úgyis szükségünk lesz még rá, a fennmaradt kiálló műanyag részek eltávolításához az alkotóelemekről, amit ugyan le is csiszolhatnánk, de ha már rendelkezünk ezzel a szerszámmal, dolgunk jóval egyszerűbb!

Az ilyen vékony és kicsi részeket,
vagy papírvágóval, vagy kézzel, nagyon óvatosan szereljük le, mert itt az olló pengéivel már abszolút nem tudunk kényelmesen hozzáférni az elvágandó területhez .
Ezek azok az elemek amik a lehető legkönnyebben törnek ketté, rosszabb esetben több darabbá.


Folyt. köv, addigis jó munkát!


Nincsenek megjegyzések: